Sadi Yücebaş
Sadi Yücebaş 1992 yılından bu yana gitar dersleri vermektedir.

Hakkımda yazılanlar ve söylenenler:
Koda Müzik Merkezi'nin sahibi. Gitara 19 yaşında başlayıp müthiş bir azimle her gün saatlerce çalışarak kendini geliştirmiş ve 23 yaşında dershane sahibi olmuş kişi.

(Ekşi Sözlük)


Sadi kardeşim, Sen keyifli bir adamsın ben seni seviyorum. Ama müzik zor bir iş. Böyle keyifli bir adam zor bir işi kolaya çevirir ve bize tatlı gösterirse buna müzik ya da sanat diyorlar. Bence senin iş tanımın, zoru kolaylaştırmak, güzel göstermek. Bu kadar zor bir işi yapan birisi bence emekçidir ve emek özel teşekkürü hak eden ve insana huzur veren bir duygudur. Sanırım ben de dahil hepimiz, dünyayı güzel gösterebilen sen ve senin gibi kişilere çok şey borçluyuz, böyle olmasına rağmen sen bir de melodilerinin yanına, dostluğunu eklemiş ve bize ikram etmişsin. Ne diyelim: Alacağın olsun

Sevgiler
Çelik

Çelik Erişçi
Pop Müzik Sanatçısı
İTÜ Sosyal Bilimler Doktora Öğrencisi

www.celikerisci.com


Öğrencilerimden hakkımda yazılanlar:
Sadi hocayla tanışıklığımız 1995 yıllında Şişli'de özel bir kursta başladı. Uzun yıllardır gitar eğitmenliği ve kurs yöneticiliği yapmaktadır. Klasik gitar konusunda uzun yıllara dayalı deneyimi vardır. İlkelerinden taviz vermeyen doğru bildiği yolda yürüyen ve prensipleri olan bir eğitmendir. Eğitimde öğrencinin seviyesine inmek ve sabırlı olmak öncelikli şarttır ki bu Sadi hocada fazlasıyla vardı. Bugüne kadar yüzlerce öğrenci yetiştirmiştir. Ben de birçok öğrencisi konservatuar ve müzik bölümlerine girmiştir. Sadi hocayla çalışma fırsatı bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum, bu fırsatı yakalayacak arkadaşların da bu şansı iyi değerlendirmelerini diliyorum.

Devrim Özgür Ünlü
Gitar Eğitmeni


Öncelikle herkese merhaba
Sadi hocamla 2 sene önce 2-3 ay çalıştım. Gerek anlayışı gerek hoş görüsü gerek tecrübesi olsun her konuda çok yardımcı oldu.
Bu işi gerçekten büyük bir zevkle yaptığını söyleyebilirim. Sizi istediğiniz tarzda en iyi şekilde eğiteceğinden şüpheniz olmasın. Sadi hocanın ufak melodi olarak çaldığı armoniler hala kulaklarımda, ona özenerek daha da fazla çalışırdım. Şu an kurduğum grubumda lead gitar çalıyorum, alternatif hard rock yapıyoruz çoğu yarışmada yarıştık derece aldık.

Berkay Halçin


Sadi hocayla tanışmam kuzenim sayesinde oldu. O da zamanında gitar dersi almıştı. Onu bize tavsiye ettikten sonra kardeşimle ben de gitar dersi almaya başladık. 1 sene aralıklı olarak toplam 3 sene gitar dersi aldım. Üniversiteye geçişimin 2. senesinden sonra dersler ve diğer şeylerin ağır gelmesi üzerine (tipik tıp öğrencisi yani) ders almayı bırakmak zorunda kaldım. Ama 3 sene boyunca Sadi hocayla çok güzel zaman geçirdim. Onun deneyimi ve bilgisi sayesinde müzikle çok daha yakınlaştım. Halen daha zaman buldukça oturur gitarımı çalarım. Müzik bir yana gerek düşüncesiyle gerek hayata bakışıyla Sadi hoca toplumdaki eşsiz insanlardan biridir. Onu bir insan olarak da severim.   

Berkay Kalınağa


Çok iyi bir gitarist ve gitar öğretmenidir. Yaklaşık 4 sene klasik gitar kursu aldım ondan ve üniversite sınavı sebebiyle ara verdim, yoksa asla ara vermez devam ederdim. Zaten yeniden devam etmeyi planlıyorum. Ondan birçok şey öğrendim, hem gitar hem hayat hakkında. Dersler sadece gitar çalarak, çalmakla uğraşarak geçmiyor, bunun yanı sıra, bazen konuşup görüş paylaşabiliyorsun. Hevesiniz azalmışsa, ödev vererek, yapmalısın, diyerek devam ettirmiyor, hevesinizi size yeniden kazandırıyor.

Çağatay Kalınağa
Not: Çağatay Kalınağa tekrar derslerime başlamıştır.. :)


Müzikle ciddi anlamda ilk tanışmam 1998 yılında Sadi abiden aldığım gitar dersleri ile başladı. O zamanlar gitar dersini üçlü dörtlü gruplar halinde alıyorduk, küçük olmanın da verdiği bir çocuksuluk vardı hepimizin üzerinde. Sadi abi sabırla hem bize gitar çalmasını öğretiyor, hem müziği sevdiriyor hem de herkesle olduğu gibi bizimle de kolayca iletişim kurarak hafta sonlarımızı çekilir - yaşanabilir ve keyifli hale getiriyordu. Öğrencilik yıllarının gerektirdiği zorunlulukla okul-dershane-ev üçgeni arasında mekik dokumaktansa haftanın bir günü dahi olsa gitar derslerine ve ayrıca solfeje gitmek insanı rahatlatan daha da önemlisi sosyalleştiren bir aktiviteydi benim için.

Bugün düşünüyorum da belli bir yaşa gelmiş bir çok insan hala topluluk karşısında konuşamıyor veya kendini ana dilinde dahi ifade etmekte zorlanıyor. Sanatla uğraşmak öyle bir şey ki insanın medeni cesaretini artırıyor, kendini ifade ederken, olayları yorumlarken farklı bakış açısıyla muhakeme yapmasını, zamanı etkin olarak kullanmasını sağlıyor. Sadece test kitaplarının sayfaları arasında boğulan veya okul-dershane-ev üçgeni arasında gidip gelen bir yarış atı olsaydım, bugünkü gibi sosyal, ileri görüşlü bir mühendis olup, üniversitede akademisyen olamazdım!! Kısaca Sadi abiden aldığım gitar dersleri, müziği keşfetmem, sanatsal etkinliklere katılmam uzun vadede bana sayısız katkılar sağlamış önemli etkinliklerim arasındadır.

Merve Engin

2010 yılında Sadi Bey'den Şubat ve Haziran ayları arasında 5 aylık bir elektro gitar eğitimi aldım. Daha önceki eğitmenlerimle bir kaç yılda gelebildiğim noktayı, bu beş aylık eğitim sürecinde çok daha üst noktalara taşıdım.
Öğrendiğim metotları titizlikle ve güçlü bir çalışma disipliniyle ilerleterek, enstrümanım ve müzik hakkında bakış açımı genişlettim.
Tekniğinizi ilerletmeniz konusunda, basmakalıp tarzların dışına çıkabilmeniz, bir çok farklı parçayı derinlemesine değerlendirmeniz önemli bir yer tutuyor.

Sadi Hocamın çalışma disiplini ve mükemmeliyetçi bakış açısı bana bu süreçten sonraki çalışmalarımda da çok yardımcı oldu.
Klasik ve elektro gitar eğitimi almak isteyen genç müzisyenlere bu başarılı tarzı nedeniyle Koda Sanat'ı tavsiye ederim.      

Utku Can Akyol


Suat Ugur
26 Eylül 16:40

Hocam beni pek hatırladığınızı sanmıyorum 6. sınıfta darüşşafaka lisesi'nin gitar kulübünde gitar çalışmaya yeltenen. Solfeji sevmeyen, beni solfej öğrenmeye ittiğiniz için dersten kaçan haylaz bir öğrenciydim. O zamanki aklımla Koda sanat'a soda sanat diye espriler yapıp sizle komikli konuşmaya çalışırdım. İşin ilginç tarafı aklıma soda sanat geldi ve birden ahaa sadi hoca diye bir aydınlanma yaşadım. Sizin küçük bir mp3 çalarınız vardı. Ne dinliyorsunuz dediğimde Joe Satriani diye bir adamdan bahsetmiştiniz. Benim için metallica dışında herhangi bir muzik topluluğunun herhangi bir anlam ifadesi taşımadığı için hiç bir etkilenme yaşamamıştım. Seneler geçti şimdi, aslında solfej derslerinizi dinleseymişim şimdi belki de çok daha ileride olabilirmişim 5 sene boyunca lise orkestrasında çaldım ve şimdi de bilgi universitesi müzik bölümü kazandım Size bir teşekkür borcum olduğunu hissettim çunku siz olmasanız gitardan haberim bile olmayabilirdi. Iyi ki varsınız. İyi günler dilerim.

Anasayfa | Biyografi | Hakkında Ne Dediler ? | Fotoğraflar | Videolar | Notalar | Yazılar | Haberler | İletişim
Sadi Yücebaş © 2012
designed by deniz demirdöven